середу, 15 листопада 2017 р.

Відзначення 99-ої річниці Буковинського віче


Події на Буковині кінця жовтня і початку листопада 1918 року засвідчили завершення процесу українського національного відродження, підтвердили відновлені традиції княжої доби та намагання, спільно з іншими українськими землями, відновити об’єднану українську державу.
Третього листопада наші краяни відзначали 99-річчя Буковинського віча – подію, знаменну для сучасників перш за все тим, що вперше буковинці проголосили ухвалу: «Віче бажає прилучення австрійської часті української землі до України», чим зініціювали створення буковинської влади підтримкою і силою місцевого українського населення і довели велику національну зрілість буковинських українців.
В рамках відзначення цієї знаменної події у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки було проведено ряд заходів, а саме:
Класними керівниками та майстрами груп було проведено виховні справи  «Відзначення Буковинського віче».
Дівчата, які проживають у гуртожитку разом із майстром виробничого навчання Мацьопою І.М. відвідали Чернівецький обласний краєзнавчий музей та почули цікаву розповідь про події, які проходили 3 листопада 2018 року на Буковині.
Учні училища разом із практичним психологом Андрієць І.Ю. та заступником директора з навчально-виховної роботи Кавнічук О.К. вшанували пам’ять героїв, які боролись за Україну та поклали квіти і лампадки на могили військовослужбовців, які загинули в АТО.
Отож, можна стверджувати, що  Віче було визначною подією, яка має бути уроком для нас сьогодні!

Немає коментарів:

Дописати коментар